Du kender det nok godt. Dine høretelefoner er slidt op, eller ledningerne går i vejen ved hver eneste løbetur. Du trænger til nye høretelefoner.

Men du får dem ikke købt med det samme. For det at finde de helt rigtige høretelefoner til lige netop dine behov, er faktisk ikke helt så nemt.

Måske du nyder at løbe lange ture, men er træt af at få ømme ører? Måske du ikke orker ørepuder, der smuldrer, når du har brugt dem og har svedt i fitnesscenteret? Eller måske du bare ønsker dig noget trådløst og let, der afspiller fantastisk lyd?

Hvis du vil finde det helt rigtige sæt høretelefoner til lige netop dig, så læs vores guide her, hvor vi tager dig med gennem en verden af høretelefoner skabt til din aktive livsstil.

 

HVILKEN TYPE HØRETELEFON ER DU MEST TIL?

Blandt høretelefoner findes der særligt tre slags fits, du skal overveje. Er du mest til in-ear, on-ear eller over-ear høretelefoner?

In-ear høretelefoner er yderst populære. Særligt blandt løbere og andre motionister, der er glade for at spæne og hoppe i naturen eller i træningscenteret.

Med in-ear høretelefoner skal du ikke have noget på eller udenom øret, men kan i stedet fryde dig ved at have lyd, der slutter helt tæt i øret. En fordel for dig, der gerne vil have et fuldstændigt sikkert fit og høj komfort.

Se alle vores in-ear høretelefoner her →

On-ear høretelefoner er til dig, der ikke bryder dig om at have ørepropper i øret, men som stadig ønsker en let høretelefon, der tillader masser af bevægelse. Disse fås ofte i flere forskellige udgaver, hvor høretelefonens bøjle enten går bagom nakken eller hen over hovedet. Perfekt til alt fra gåture i naturen til en god løbetur.

Dyk ned i vores udvalg af on-ear høretelefoner her →

Over-ear høretelefonen er et godt match til dig, hvis du ønsker maksimal lyd til dine træninger eller på farten. Over-ear høretelefoner er ofte lidt større, og ørepuden går her udenom dit øre og slutter tæt langs dit hoved. Det betyder også, at der her er gjort plads til de helt skarpe lydoplevelser – uden forstyrrelser fra omverdenen.

Vores over-ear høretelefon BOOM har vundet adskillige priser. Se den her. →

BOOM fås også med aktiv støjreduktion.

 

ER DU TIL FULD BEVÆGELSESFRIHED OG PERFEKT FIT?

Når nu vi har gennemgået de tre typer høretelefoner, du oftest vil støde på, kan vi kigge på nogle af de mere generelle ting, du skal overveje, inden du vælger en ny høretelefon.


ER DE TRÅDLØSE?

Traditionelt set har mange høretelefoner haft ledninger, men hvis du vil have fuld bevægelsesfrihed med dine høretelefoner på, er det oplagt at vælge høretelefoner, der kan forbindes med bluetooth og altså ikke kræver stik til din telefon eller anden enhed.


HVILKEN SLAGS ØREPROPPER ELLER ØREPUDER KOMMER DE MED?

Ørepropper er for mange kilden til ømme øregange, når de løber og træner. Vil du gerne have in-ear høretelefoner er det altså vigtigt at finde ud af, hvilke ørepropper, der passer til dig. Skal de være i blødt modellerbart memory foam, som tilpasser sig dit øre? Er du mere til behagelig silikone på dine ørepropper? Og skal du have valget mellem forskellige størrelser, fordi din øregang enten er bred eller smal?

Eller hvad med ørepuderne på on-ear- og over-ear høretelefoner: Skal de være lavet af PU-læder? Af mesh? Eller af noget helt andet? Det er nemlig meget forskelligt, hvordan materialet føles mod øret – og hvad det kan holde til.

Kig nærmere på de bløde ørepuder på BOOM eller læs mere om de fire sæt ørepropper, der er inkluderet, når du køber MiiRHYTHM II.


KAN DU UDSKIFTE DELE?

Når du køber høretelefoner, er det værd at overveje, om visse ting kan udskiftes, hvis de bliver slidte. Her er det særligt relevant at tjekke op på om ørepuder og ørepropper er udskiftelige – og om de kan købes separat.

Det er nemlig de dele, der pga. deres hyppige kontakt med huden bliver hurtigst slidt ved brug. Når du vælger en høretelefon med udskiftelige elementer, er det ikke blot smart. Det er på samme tid også en mere bæredygtig løsning, hvor du ikke skal udskifte hele høretelefonen blot på grund af slitage på mindre dele såsom ørepuderne.

Mange af vores høretelefoner har udskiftelige ørepuder. Se f.eks. BOOM MIINI, BOOM og AL3+ FREEDOM.


KAN DE TÅLE VAND OG SVED?

Hvis du har planer om at bruge dine høretelefoner til løb eller træning, hvor du får pulsen op, er det vigtigt at overveje, om de kan tåle vand og sved. Og med det danske vejr, er man sjældent langt fra det næste skybrud.


HVOR LANG ER BATTERILEVETIDEN?

Der er intet værre end høretelefoner, der løber tør for strøm, når du er midt i en træning eller en løbetur. Derfor er det også vigtigt at overveje om dine høretelefoner holder godt nok på strømmen til dine behov – og hvor ofte, du er villig til at bruge tid på at oplade dem.

 

HVILKE HØRETELEFONER KUNNE PASSE NETOP TIL DIG?

Hos MIIEGO har vi et bredt udvalg af både in-ear-, on-ear og over-ear høretelefoner, der ikke alene har fantastisk lyd, men som også er trådløse og tåler vand og sved.