In-ear høretelefoner er for mange den foretrukne måde at have musik, podcast eller lydbøger med sig på farten eller til træning. Er du på udkig efter at købe dit første par in-ear-høretelefoner? Eller måske skal dine gamle hovedtelefoner erstattes med trådløse in-ear?

I guiden her har vi samlet alle de vigtigste ting, som du skal have fokus på, når du køber in-ear høretelefoner.

Først: hvorfor overhovedet vælge in-ear høretelefoner?

  • In-ear hovedtelefoner er oplagte, hvis du godt kan lide at løbe, træne eller gå med lyd i ørerne, men stadig ønsker en let høretelefon.
  • De er også et indlysende valg, hvis du godt kan lide, at dine høretelefoner lukker verden ude, da in-ear høretelefoner ofte skærmer dine øregange for ekstern støj.
  • Derudover er in-ear høretelefoner også gode, hvis du dyrker motion og bevægelse, der kræver stor bevægelsesfrihed, da de sidder godt fast i øret.

Se MIIEGOs udvalg af trådløse in-ear høretelefoner.

Lad os nu gennemgå de ting, du skal være opmærksom på, før du køber in-ear høretelefoner.

 

TRÅDLØS ELLER EJ?

In-ear hovedtelefoner har det fælles hovedtræk, at de alle placeres i øregangen ved brug. Men herefter kan der være mange forskelligheder. For eksempel om de er trådløse eller ej.
Derfor skal du, når du kigger efter høretelefoner, gøre dig overvejelser om, hvorvidt du ønsker, at dine hovedtelefoner er med eller uden ledning. Trådløse høretelefoner har i særdeleshed den fordel, at du kan bevæge dig uden begrænsninger og samtidigt have din telefon uden for ledningens rækkevidde.

Se eksempelvis vores trådløse MiiBUDS ACTION II.

 

FIT

Når du skal finde nye in-ear-høretelefoner er fittet altafgørende. For hvert øre er forskelligt – og på lange løbeture eller svedige træninger, er det vigtigt, at høretelefonen passer perfekt. Ingen gider ømme øregange eller høretelefoner, der falder ud, mens de bevæger sig.
Ift. fit er der forskellige overvejelser, du skal gøre dig:

  • Vil du have bøjle rundt om øret, rundt om hovedet eller slet ingen bøjle?
  • Skal din høretelefon dække hele indgangen til øret?
  • Er du mest til silikone- eller skumørepropper? Og hvilken størrelse?

For at lave det bedst mulige fit, har vi hos MIIEGO taget en række aktive valg omkring vores in-ear høretelefoner. Vi har f.eks. valgt, at alle vores modeller kommer med hele fire forskellige sæt ørepropper. Ét sæt i unikt modellerbart memory foam, der formes efter øregangen og intet mindre end tre sæt i silikone. Silikoneørepropperne kommer i tre forskellige størrelser, så du uanset hvad er garanteret at kunne finde den rigtige størrelse. På den måde får du en in-ear høretelefon, der sidder fast, men som ikke giver generede og trætte øregange.

 

BØJLE ELLER UDEN BØJLE?

Med hensyn til fit, er det som nævnt ovenfor vigtigt at tage stilling til, om du ønsker en in-ear høretelefon med eller uden bøjle. Dette handler igen meget om personlige præferencer.
Med trådløse hovedtelefoner, der sidder i øret uden bøjle får du en diskret høretelefon, som nemt kan tages med til træning, men som du også kan have på i hverdagen.

Se eksempelvist vores MiiRHYTHM-høretelefon.

Vælger du derimod en in-ear høretelefon med bøjle, er der flere parametre, du skal være opmærksom på. Passer bøjlen til dit øre? Er bøjlen lavet af et rart materiale, du kan holde til at have på? Er bøjlen designet til at sidde godt nok fast?
Vores MiiBUDS ACTION II kommer med en blød og behagelig silikonebøjle, der både sikrer et fast fit, men også et fit, der er behageligt henover mange timer. Her er der intet, der strammer – og du skal ikke frygte at tabe din earbud.

 

LYD

Let’s face it. Lyd er selvfølgelig også en afgørende faktor i valget af nye hovedtelefoner.
Her er det særligt en god idé at undersøge kvaliteten af de audiokomponenter, høretelefonen indeholder. Giver de krystalklar lyd? Kan de stadig afspille kraftig bas? Og er diskanten skarp nok til, at melodien kan skære igennem?
Det er alt sammen ting, du bør tjekke op på inden et køb af trådløse in-ear høretelefoner.

 

VANDTÆTHED

Det er måske ikke din første indskydelse at undersøge, om din in-ear høretelefon til løb eller træning er vandtæt. Men det kan faktisk have en enormt stor betydning for både din oplevelse af hovedtelefonen i brug og dens samlede levetid.
Bruger du in dine trådløse høretelefoner i et fitnesscenter, vil der højst sandsynligt opstå sved. Og løber du med dem udendørs, er det danske vejr med regn og slud også potentielt en faktor.
Af den grund bør du inden køb undersøge, om hovedtelefonerne er IPX-certificerede. En IPX-certificering er en betegnelse for at høretelefonen er testet ift. modstandsdygtighed overfor vand og sved.
Alle MIIEGOs in-ear høretelefoner er enten IPX-5 eller IPX6-certificerede, hvilket betyder at de tåler sved og vand – og flere af dem er direkte vandtætte.

Se vores udvalg af in-ear høretelefoner, der tåler sved og vand.

 

BATTERITID

Der er ikke noget mere ærgerligt end at begive sig ud på en løbetur med musik i ørerne, hvor høretelefonerne hurtigt melder om lavt batteriniveau. Af samme grund, er det værd at undersøge in-ear hovedtelefonernes batterier, når du skal købe ny, trådløs lyd.
W7-høretelefonen fra MIIEGO giver f.eks. mere end 12 timers fantastiske lydoplevelser på én enkelt opladning. Og MiiBUDS ACTION II kommer med eget opladeretui, der giver op til 14 opladninger og 90 timers spilletid på bare én opladning af etuiet.

 

FUNKTIONER

Slutteligt skal du overveje, hvilke funktioner, der er vigtige for dig, når du bruger dine in-ear høretelefoner.
Løber du, og vil slippe for at skulle have telefonen op af lommen, når du vil skifte sang? Så vælg en høretelefon, der tillader dig at skifte nummer eller justere volumen på selve høretelefonen. Vil du gerne kunne tage imod opkald, mens du motionerer eller går en tur med dine hovedtelefoner? Så gå efter in-ear høretelefoner med indbygget mikrofon, så du kan gå klart igennem – selv på løberuten!

VIL DU OGSÅ BEVÆGE DIG TRÅDLØS OG FRIT MED IN-EAR HØRETELEFONER?

Se vores udvalg her: