On-ear høretelefoner fås i mange forskellige udgaver og er oplagte uanset, om du løber, træner eller blot er på jagt efter et par solide høretelefoner, du kan bruge i hverdagen.

Til gengæld er markedet for on-ear høretelefoner også meget stort – og det kan være svært at finde ud af, hvilken model, der passer til lige præcist dine behov og dine ører.

Derfor har vi lavet en lille guide til valg af on-ear høretelefoner – så slipper du nemlig for fejlkøb og kan i stedet få en høretelefon, der passer lige netop dig og din aktive hverdag helt perfekt.

 

ON-EAR HØRETELEFONER: HVAD SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?

Når du køber on-ear høretelefoner er der særligt tre ting, du skal være opmærksom på.

- Fit: Hvilken form for on-ear fit passer dit hoved og dine ører bedst?
- Lyd: Har høretelefonerne gode nok lydkomponenter til at afspille dine yndlingsnumre højt eller klart nok?
- Funktionalitet: Er on-ear høretelefonen bygget, så den kan holde til brug? Har den de nødvendige funktionaliteter?

Hvis ikke disse tre punkter spiller, vil du med stor sandsynlighed opleve, at høretelefonerne får lov til at blive liggende derhjemme – eller at den skal udskiftes, meget hurtigere end tiltænkt. Følg med, når vi her gennemgår, hvorfor netop disse ting er vigtige.

 

ON-EAR HØRETELEFONER - FIND DET RIGTIGE FIT!

Det første, du bør kigge på, når du leder efter nye on-ear høretelefoner er deres fit. Med andre ord – hvordan passer de? Eller bedre endnu: hvordan ønsker du, at din hovedtelefon skal passe?

For on-ear høretelefoner kommer i mange forskellige størrelser og former, og de kommer desuden både med og uden ledninger. Så hvad bør du gå med?

 

ON-EAR HØRETELEFONER BØR ALTID VÆRE TRÅDLØSE

Hos MIIEGO vil vi først og fremmest altid anbefale dig at gå med en trådløs høretelefon. På den måde er du garanteret fuld bevægelsesfrihed og skal ikke være hæmmet af ledninger, der vikles om fingre, arme eller måske endda træer eller buske, når du bevæger dig.

Men hvad så herefter? Herefter kan du vurdere, om du er mest til on-ear høretelefoner med en bøjle, der går over eller rundt om hovedet, om de skal have små eller større puder, og om bøjlen skal kunne justeres eller ej.

 

BØJLER - HVILKEN PASSER DIG BEDST?

Når du vælger en bøjle, der går over hovedet, som ved vores model SIMPL GO, er du garanteret en klassisk on-ear høretelefon, der kan bruges både til motion og til hverdag. Her bør du samtidigt være opmærksom på, om der er mulighed for at justere bøjlen, så du kan få ørepuderne til at sidde bedst muligt på dine ører. Er bøjlen ikke justérbar risikerer du, at den enten er for kort eller for lang, og at ørepuderne derfor vil genere dit øre ved brug.

Er du derimod mere til en on-ear hovedtelefon, der ikke går over hovedet, anbefaler vi dig at kigge nærmere på modeller med bøjle rundt om baghovedet, ligesom vores AL3+ FREEDOM.
Her snor bøjlen sig rundt om øret og går tæt bag om hovedet, så den sidder helt sikkert fast gennem al aktivitet. Fordi modeller som denne ikke kan justeres i bøjlen, har vi hos MIIEGO valgt at lave to forskellige størrelser. AL3+ FREEDOM og AL3+ FREEDOM SMALL. På den måde kan både større og mindre hoveder finde et fit, der passer præcist til dem.

ON-EAR PUDER - ØNSKER DU FYLD ELLER LETVÆGT?

Herefter kommer vi til puderne. Er du til fyldige puder som kendt ved mere klassiske on-ear høretelefoner, eller er det vigtigere, at dine puder er så lette som muligt, så du kan sprinte afsted? De mere klassiske ørepuder har den fordel, at de nemt kan bruges både til et besøg i dit lokale fitnesscenter, men også til hverdagens transport eller gåture. En tyndere letvægtspude er til gengæld oplagt, hvis du tænker at skulle bruge dine høretelefoner til intense løbeture eller træningssessioner, hvor lethed er afgørende.

Vores høretelefon SIMPL GO er en perfekt on ear-makker i hverdagen. Selvom prisen er lav, er der kredset om både komfort og funktionalitet ved høretelefonerne. SIMPL GO har en batteritid på op til 16 timer og er lette at have på. Derudover giver de fede lydoplevelser, uanset om du lytter til lydbog eller din yndlingsplayliste.

SIMPL GO

Skal SIMPL GO være din ven?

KØB SIMPL GO HER

ON-EAR HØRETELEFONER - HAR DU STYR PÅ LYDEN?

Som med alle andre høretelefoner, er lyden også en afgørende faktor, når du køber on ear høretelefoner. Hvad god lyd er, er meget individuelt. Derfor anbefaler vi, at du inden køb overvejer, hvilke krav du har til dine on-ear høretelefoners lyd. Skal de kunne afspille med max bas og dybde? Eller skal du kunne høre hver en nuance i musikken? Og er det vigtigt for dig med skarp diskant? Har du måske nogle helt særlige lydkomponenter, du ved, dine høretelefoner skal have?

Brug gerne lidt tid på at sætte dig ind i, hvad forskellige specifikationer betyder – så du kan sikre dig selv præcis den gode lyd, du fortjener. Og lad dig ikke narre. Blot fordi on-ear høretelefoner ofte er mindre end over-ear høretelefoner, skal du ikke gå på kompromis med lyden. Gode høretelefoner vil også have gode lydkomponenter – selv hvis de er mindre.

BOOM MIINI er en on-ear høretelefon, hvor der ikke er gået på kompromis med lyden. Her har on-ear høretelefonen nemlig fået samme stærke lydkomponenter, som bruges i den større over-ear model, BOOM. BOOM-serien har vundet adskillige priser og tests for deres krystalklare lyd med god diskant og dyb, fyldig bas.
Når du vælger on-ear høretelefonen BOOM MIINI får du altså en let og behagelig høretelefon på kun 155 gr., der stadig har fantastisk lyd og kan spille dine yndlingsnumre for fuld hammer.

BOOM MIINI Arctic White

En let og behagelig høretelefon - bygget til din aktive livsstil

Køb BOOM MIINI her

ER DINE NYE ON-EAR HØRETELEFONER FUNKTIONELLE NOK?

Den tredje ting, du skal overveje, inden du vælger et nyt par on-ear høretelefoner er dine krav til funktionalitet. Med andre ord: hvad skal dine høretelefoner bruges til? Og hvad skal de kunne holde til?

Hvis dine hovedtelefoner eksempelvis skal bruges til sport, løb eller træning, er der visse funktioner, som er vigtige. For eksempel om de tåler vand og sved – eller måske endda er vandtætte. For når du løber i skoven og bliver ramt af et klassisk dansk skybrud, eller træner med sved dryppende fra panden, er det vigtigt ikke at ende med et par døde høretelefoner.

Her kan du også overveje, om din on-ear høretelefon skal have udskiftelige puder. For aftagelige puder kan betyde længere levetid for dine høretelefoner. Enten fordi puderne kan udskiftes, så du har forskellige ørepuder til henholdsvis sport og afslapning. Eller fordi, høretelefonernes ørepuder kan skiftes, hvis de bliver slidte – og du derved slipper for at købe helt nye hovedtelefoner blot på grund af ødelagte ørepuder.

 

LØB - UDEN AT LØBE TØR FOR STRØM

Du kender måske også scenariet, hvor du sætter løbebåndet i gang, og inden du har nået 1 km, melder dine hovedtelefoner om lavt batteri. Derfor er det en god idé at sætte dig ind i, hvor lang batteritid dine nye on-ear høretelefoner har per opladning. Alle vores on-ear høretelefoner hos MIIEGO er skabt med robuste batterier, der giver mange timers musik på bare en enkelt opladning. For det vigtigste for os er, at vores kunder får gode oplevelser med bevægelse og stærk lyd – uden afbrydelser og forstyrrelser.

 

LET BETJENING ELLER EJ?

Slutteligt er det vigtigt at tænke funktionalitet ift. betjening af dine nye høretelefoner. Skal du kunne skifte sang direkte på høretelefonen, så du ikke skal have telefonen op af lommen? Er det afgørende for dig at kunne skrue op eller ned undervejs på din løbetur eller i din træning? Og vil du gerne have høretelefoner, hvor du kan tage imod opkald undervejs? Dette er alle ting, der bør være i dine overvejelser, inden du anskaffer nye on-ear hovedtelefoner.

Vores trådløse on-ear hovedtelefon AL3+ FREEDOM er en klassiker, der bliver købt igen og igen. AL3+ FREEDOM er både IPX6-certificeret, hvilket betyder, at den er helt vandtæt. Høretelefonen har udskiftelige puder og en behagelig bøjle, der sidder om baghovedet og sikrer den fuldstændigt. Derudover har AL3+ FREEDOM fantastisk lydkvalitet og en garanteret batteritid på mere end 11 timer.

AL3+ FREEDOM

Er du på jagt efter en ultrakomfortabel og funktionel høretelefon til din aktive livsstil?

AL3+ FREEDOM er en oplagt kandidat

KØB AL3+ freedom her
AL3+ FREEDOM Woman

Skal du bruge on-ear høretelefoner til et lidt smallere hoved?

Så er AL3+ FREEDOM SMALL den oplagte kandidat til dig

KØB AL3+ freedom small her

Nu har vi guidet dig gennem de vigtigste punkter, så du er godt klædt på til at købe et par gode on-ear høretelefoner. Er du stadig lidt usikker på, om det skal være on-ear, over-ear eller in-ear? Så kan du se mere til vores store udvalg her.


Læs også: