Find ro og få mere energi

Når efterår og vinteren rammer, er vi mange, der oplever at mørket og kulden gør os mere trætte. Men selvom dagene bliver kortere, haster vi stadig rundt for nå alting i vores travle hverdag – og glemmer ofte at stoppe op.

MIIEGO-ambassadør Helle Vinther er både yogalærer og personlig træner, og lever med et fokus på at skabe balance i sit aktive liv. Noget hun nu er gået med til at hjælpe dig med!

Derfor har vi her samlet Helles tips og tricks til at få mere ro og energi i hverdagen, samt en række yogaøvelser, der kan hjælpe til at grounde dig, når livet løber stærkt. 

PRIORITÉR PAUSER I HVERDAGEN

For Helle er nemlig vant til at jonglere med både træning, sit dagsjob, tid med venner og familie og yogaundervisning. Men det er ikke uden omtanke.

Hun forklarer: ”Lige så vigtigt det er for mig at fylde min hverdag og mit liv med gode ting, der giver glæde og energi, lige så vigtigt er det at planlægge nogle pauser eller mellemrum, hvor der ikke er planer i kalenderen, og jeg kan lade op”.

Helle ser nemlig ofte, hvordan vi ender med at tildele hverdagens mange gøremål større vigtighed end pauser – og at det har konsekvenser for vores velvære, både fysisk og mentalt.

Helle uddyber: ”Jeg tror på at det er vigtigt at sætte farten ned en gang imellem, især hen over vinteren, hvor mørket og kulden banker på. Desværre har jeg erfaret i mit virke som yogalærer og personlig træner, at det ofte er noget som bliver nedprioriteret i ens hverdag. Man har større tendens til at dyrke det hurtige, effektive og aktive, men glemmer at der også er en modpol hertil, som vi har mindst lige så meget brug for”.

BOOM Rosegold in Black Hero

SÅDAN FÅR DU MERE RO

Men hvad skal man så sigte efter for at få mere ro ind i din hverdag? I Helles optik er nøgleordet balance.

Således at vi både arbejder aktivt med at skabe mere energi, men også finder tid til at tage de nødvendige pauser og lade op. Det handler om at lytte til kroppen og hovedet, og lære at tolke, når de beder og ro eller pause. 

Og hvordan gør man så det? Det får du her nogle af Helles råd til.

HELLES RÅD TIL AT FINDE RO:

  • Tag en gåtur i naturen med en lydbog i ørene.  
  • Lav en kort meditation, gerne guidet via spotify eller youtube.  
  • Find afslappende playlister. ”Jeg har et par playlister med ’yogamusik’ jeg altid finder tilbage til, hvis jeg VIRKELIG har brug for at mærke mig selv!”.  
  • Brug lidt ekstra tid på selvforkælelse. ”I mit tilfælde kan det være min hudplejerutine eller at lave guasha-massage”.  
  • Gå en tur til vandet. ”Jeg er så heldig at bo tæt på vandet, og en tur hertil gør virkelig underværker, hvis energien er i underskud”.  
  • Læg telefonen fra dig, eller slå notifikationer fra. Der findes apps, der gør det muligt for dig at indstille, hvornår du ikke vil forstyrres.  
Helle Yogaøvelser

Helle viser her tre beroligende Yin-stræk, du kan lave, som giver god ro i kroppen. 

BOOST DIN ENERGI MED GODE AKTIVITETER

Nu har vi fået gode forslag til at finde ro. Men nogle gange kan der være behov for at gøre det modsatte og i stedet finde praksisser, der giver energien et godt boost. Men hvad kan man gøre, hvis man vil finde energi i andet end en kop kaffe?

Det har Helle også gode forslag til her.

HELLES TIPS TIL AT BOOSTE ENERGIEN:

  • Sæt noget lækkert musik på og syng eller dans med (måske for lukkede døre, hvis det føles mest behageligt).
  • Lav en aftale med en person du holder af, og gør noget aktivt sammen.  
  • Igen, vandet kan bare noget – også ift. at give energi. ”Her om vinteren især, kan jeg virkelig anbefale et koldt dyp, hvis du har mulighed for det. Du kan også bare skrue op for det kolde gys, når du afslutter dit bad – for det kolde vand giver god energi!”
  • Generelt at komme ud, uanset vejr kan give energi. Årstiden inviterer til mere indendørs hygge, men når solen er fremme, kan en rask gåtur efter arbejde - især hvis man har et stillesiddende job - gøre underværker. Det behøver ikke være en lang tur, du kan starte med ca. 10 min, og se om det giver lyst til mere!

BRUG YOGA BÅDE TIL AFSLAPNING OG GENOPLADNING

Helle Vinther Yoga

SE HELE VIDEOEN HER

Som yogalærer ved Helle selvfølgelig også lige præcis, hvilken type yoga, der kan hjælpe dig, uanset om du er på jagt efter mere energi eller mere ro. Skal du ned i gear, anbefaler hun en omgang YIN-yoga. Vil du derimod gerne have et energiboost, kan du følge videoen herover, hvor Helle guider dig igennem en energigivende omgang yoga flow. 

HVAD GØR MUSIK FOR VELVÆRE I HVERDAGEN?

”Musik betyder utrolig meget for mig i forhold til mit energiniveau. Det hjælper mig til at finde ro når jeg har brug for det, og hjælper lige så meget til at booste energien opad.  

Når jeg reflekterer over det, så har jeg virkelig tit musik eller en lydbog i ørerne, både når jeg er på farten, men også når jeg går rundt derhjemme.  

Jeg bruger også selv meget musik i min undervisning, og har erfaret at simple sætninger der gentages i samspil med musik (mantraer), virkelig har en beroligende effekt på mig og dem der kommer på mine yogaklasser.

Musik har bare en kæmpe effekt på os mennesker, og kan være med til at påvirke vores energiniveau, i den retning vi ønsker”.
- Helle Vinther

Tilbage til blog