Vil du gerne i gang med løb og træning? Eller forsøger du at genfinde motivationen til at få endnu mere motion ind i din hverdag?

Så skal du følge med her! På Team MIIEGO har vi nemlig mange kyndige og erfarne ambassadører – heriblandt både personlige trænere og løbetrænere, der hver dag beskæftiger sig med at hjælpe folk med at få det optimale ud af deres træning.

Vi har spurgt fem af dem om deres allerbedste tips til at komme godt i gang med løb eller træning – og ideer til hvilke musiknumre du skal skrue op for, hvis du vil have motivation for fuld gas!

JAKOB SCHMIDT - PERSONLIG TRÆNER OG LØBETRÆNER

@jakobschmidt_pt

Mød vores første tipsdelende ambassadør, Jakob!
Jakob er ikke alene uddannet personlig træner, men også løbecoach og Bike-instruktør. Han beskæftiger sig hver dag med klienter, der skal finde gejsten til at træne – og træne rigtigt! Derfor har han også helt styr på, hvad der skal til for at sætte godt ind på løb og træning.

Jakobs bedste tip til at komme i gang med løb eller træning er:

Sørg for at have et mål at træne op til og find en plan at følge. Det øger motivationen og giver dig noget mere håndgribeligt at træne op til.
Vil du gerne i gang med løb har Jakob også et godt råd: Tilføj styrketræning til din træning. For styrketræning giver en bedre løbeøkonomi og øget muskelmasse, hvilket mindsker risikoen for, at du får skader, når du løber, forklarer han.

Vil du have en god træning med sved på panden og fed musik? Så læs Jakobs 4 træningsøvelser, der kan laves overalt.

Jakobs bedste motivationssang:
With Some Class – Hampenberg
Lyt på Spotify her.

KRISTINE LAURSEN – LØBETRÆNER

@krisserlaursen

Vores anden ambassadør, Kristine, er løbetræner og løber gerne med hele hold af entusiastiske løbere gennem både skov og by. Og så løber Kristine også selv kilometer efter kilometer som ultra- og trailløber. Her er altså lige så meget erfaring i løb, som der er smil på læben – og det er meget!

Kristines bedste tip til at komme i gang med løb eller træning er:
Find en sportsgren, som gør dig glad, får dig til at smile, og som du synes er sjov – hvis ikke hver gang, så næsten hver gang!

Og så kan det være en god idé at gøre træning til noget socialt! Jeg nyder selv at løbe med mine venner og veninder. Vi snakker ofte så meget, at vi helt glemmer tid og sted.

Og det gør det bare lettere at komme afsted, når det regner, når sofaen kalder, eller når jeg egentlig mest har lyst til at droppe træningen. Faktisk har jeg mødt mange af mine bedste veninder gennem træning, og dem ville jeg ikke være foruden!”

Kristines bedste motivationssang:
Gotta Get Thru This – Daniel Bedingfield
Lyt på Spotify her.

HELLE VINTHER – PERSONLIG TRÆNER, VANECOACH OG YOGALÆRER

@vinther3

Helle er ikke alene en kæmpe træningsentusiast, men også både uddannet vanecoach, yogalærer og personlig træner. Hun rådgiver hver uge både klienter og holddeltagere i alt fra stræk og dybe åndedrag til pull-ups og stærke løft.

Helles bedste tip til at komme i gang med løb eller træning er:
Mit bedste tip til at komme i gang med at træne er først og fremmest at have en plan for den træning, der er foran dig. Uanset om det er en løbetur, et styrkepas eller noget helt andet. For mig personligt, handler det om at skabe en struktur, så jeg ved hvad jeg skal træne, og hvornår jeg skal træne. Samtidig skal det være sjovt for mig og være noget, der booster min glæde ved bevægelse.

Helle har helt styr på, hvad der skal til for at komme i gang med at træne. Men hun har også en stærk forståelse for, at intentioner ikke altid er nok. Og at der derfor også skal både gode vaner og rutine til. Hun anbefaler dig derfor:

- Sæt barren lavt. Det er bedre at gøre noget, end ikke at gøre noget.
- Prøv af, og variér din træning. Både i forhold til skadesforebyggelse, men også din motivation.
- Fjern de forhindringer, der må være for, at du ikke kommer af sted. Gør f.eks. tøjet klar i forvejen eller hav en klar aftale med dig selv eller en ven om at skulle træne.
- Hav gerne en plan B. Tænk således: ”Hvis jeg ikke kan XX, kan jeg gøre XX i stedet, der får mig mod samme mål”.

Dette kan alt sammen være med til at gøre, at du rent faktisk får bevæget dig, fordi du hjælper dig selv i gang – og sørger for at sætte barren til et sted, hvor du kan nå dine mål.

Helles bedste motivationssang:
I Don’t Care – Fall Out Boy
Lyt på Spotify her.

JONAS MANLEY – LØBETRÆNER

@jonasmanley_runner

Med knivskarp viden og hurtige fødder løber Jonas igennem dagene – og så hjælper han også andre med at lægge løbeprogrammer og få kilometer i benene på den bedste vis. Derfor har han også nogle helt skarpe råd til dig om, hvordan du kan starte godt op med løb.

Jonas’ bedste tip til at komme i gang med løb er:
Noget af det vigtigste ved løb er at finde noget, der motiverer dig til at blive ved. For det, der virkelig rykker, er kontinuerlighed!
Derfor anbefaler jeg også, at man minder sig selv om, at hvis man ikke træner regelmæssigt og kontinuerligt – så kommer man altså ikke til at nå sine mål. Det er faktisk en rigtig god motivation til at holde ved!

Og så er musik selvfølgelig også en kæmpe motivation. Det er bevist, at musik kan gøre dig i stand til at give lidt ekstra gas. Og så er det altså federe at høre noget lækkert musik fremfor bilmotorer og støj.

Jonas’ bedste motivationssang:
Best of Me- NEFFEX
Lyt på Spotify her.

KIRSTINE SKOVGGARD – LØBETRÆNER

@kirstine.tri

Den sidste af vores knivskarpe MIIEGO-trænere, er Kirstine. Kirstine knokler afsted på både cykel, i løbeskoene og i svømmehallen, når hun intensivt træner op til at indtage Ironman CPH. Og så er hun løbetræner, der også flittigt deler ud af sine gode løbetips på både sin blog og på Instagram.

Kirstines bedste tip til at komme i gang med løb er:
Brug løb som noget, der kan hjælpe dig til at få udforsket nye dele af din by eller nabolag.
Brug evt. Garmin Rute-planner til at finde nye ruter og nyd det spændende ved at tage på eventyr til fods. Der er masser af spændende områder at se, og det er magisk at kunne se det med løbeskoene på!
Her kan du også bruge musikken som noget, der gør det nemmere at slå hjernen fra og bare nyde dine omgivelser med gode sange i dine ører!

Kirstines bedste motivationssang:
Move Your Body – Öwnboss, Sevek.
Lyt på Spotify her.

 

SKAL DU HAVE ET SIDSTE TIP MED?

Nu har du fået nogle gode tips fra MIIEGOs ambassadører til at kickstarte din træning eller dine løbeture. Men du skal selvfølgelig ikke snydes for også at få MIIEGOs eget bedste tip med! Det vi i MIIEGO ser som det allerbedste løbe-eller træningsråd er, at have god musik og kvalitetshøretelefoner med på vejen. For kvalitetslyd kan og vil gøre din bevægelsesoplevelse endnu bedre.

Men hvilke høretelefoner skal du have? Det kan du læse meget mere om i vores mange guides.